ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR  SPECIALIZAŢI ÎN INVESTIGAREA INFRACŢIUNILOR ECONOMICE

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR SPECIALIZAŢI ÎN INVESTIGAREA INFRACŢIUNILOR ECONOMICE

În dimineaţa zilei de 18.02. a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul celor de la Poliția Municipiului Dorohoi și a celor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Botoșani, au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare și auto pe raza municipiului Dorohoi și a comunei Brăiești.

Acţiunea organizată a vizat probarea activităţii infracţionale din cadrul a cinci dosare penale în care se efectuează cercetări faţă de suspecţii R.D. de 45 ani, M.I. de 55 ani, U.M. de 61 ani, B.M. de 47 ani şi M.M.C. de 47 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”contrabandă”.

În fapt, s-a stabilit că în perioada 2015-2016, suspecţii, în mod repetat, au procurat, deţinut, transportat şi comercializat însemnate cantităţi de ţigarete provenite din activităţi de contrabandă, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor către bugetul de stat.

În locațiile percheziționate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 20.640 bucăți țigarete de proveniență Ucraina, Moldova și Duty Free, precum și diferite înscrisuri. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 18.500 lei, constând în taxe vamale, accize și TVA neachitate. De asemenea, faţă de suspectul M.M.C. s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, iar faţă de ceilalţi patru suspecţi, se continuă cercetările în stare de libertate.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus