Acţiune a poliţiştilor rutieri în județ

Acţiune a poliţiştilor rutieri în județ

La data de 06.07.2018, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat pentru prevenirea abaterilor la legislaţia rutieră frecvent generatoare de accidente de circulaţie.

Aceştia au acţionat pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, ocazie cu care au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare, valoarea totală a acestora depăşind 28.000 de lei. Dintre acestea, 45 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut şi 6 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

Infracţiuni la regimul rutier cercetate de poliţişti

La data de 06.07.2018, poliţiştii Biroului Rutier Dorohoi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe raza localităţii Dersca un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

 

La data de 07.07.a.c, poliţiştii oraşului Flămânzi au oprit pentru control pe drumul european DE 58 un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani.

S-a procedat la testarea alcoolscopică a conducătorului auto, valoarea rezultată fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 07.07.2018, poliţiştii oraşului Săveni au depistat pe raza localităţii Avrămeni un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat procedura recoltării probelor biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice.

 

La data de 07.07.2018, un bărbat de 29 de ani din comuna Leorda, în timp ce se deplasa cu un atelaj cu tracţiune animală pe un drum comunal de pe raza comunei Brăeşti, din cauza din cauza denivelărilor drumului s-a dezechilibrat şi a căzut din atelaj.

În urma accidentului acesta a suferit mai multe răni uşoare.

De asemenea, el a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

La data de 08.07.2018, poliţiştii botoşăneni au depistat pe bulevardul Mihai Eminescu un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Blîndeşti.

S-a procedat la testarea alcoolscopică a conducătorului auto, rezultând valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus