A sosit flacăra olimpică în Coreea de Sud

Medaliata cu aur la patinaj artistic Kim Yu-Na și ministrul sud-coreean al Sportului au transportat flacăra olimpică care a sosit miercuri în Coreea de Sud, cu 100 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang. Ea a fost adusă în interiorul unei lămpi de securitate, pe aeroportul din Incheon din Grecia de o delegație sud-coreeană, compusă din 16 membri.

Aproximativ 7.500 de persoane au fost selecționate pentru a purta flacăra olimpică pe traseul de 2.018 km care va traversa Coreea de Sud. Prima purtătoare a torței va fi patinatoarea You Young (13 ani), care nu va participa însă la Jocuri, din cauza vârstei sale foarte mici.

JO de iarnă de anul viitor, care vor avea loc în perioada 9-25 februarie, generează pentru moment un interes destul de redus în ceea ce privește cumpărarea de bilete, pe fondul amenințării venite din partea Coreei de Nord, țară care dispune de arme nucleare și se află la doar 80 km de PyeongChang, de cealaltă parte a zonei demilitarizate care divizează peninsula coreeană. Aproximativ 1,18 milioane de bilete sunt puse în vânzare pentru cele două săptămâni de competiție, până în prezent fiind vândute doar 180.000 de bilete la nivel internațional, în timp ce sud-coreenii au cumpărat la rândul lor ceva mai mult de 160.000 de tichete.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus