A murit Prince

Prince Rogers Nelson, controversatul cântăreţ american, a decedat joi, la vârsta de 57 de ani. Acesta a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în Paisley Park, California. Potrivit şerifului local, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată. Autorităţile cercetează cauzele decesului celebrului cântăreţ american. Prince, în vârstă de 57 de ani, fusese spitalizat recent cu simptome de gripă.

Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scenă Prince, născut pe 7 iunie 1958, a fost un cântăreț, compozitor, actor și multi-instrumentalist american. Prince a fost recunoscut de întreaga lume pentru inovațiile aduse în industria muzicii, dar și pentru munca sa eclectică, prezența scenică excentrică și stilul vocal unic. A fost văzut ca un pioner al “sunetului Minneapolis”. Muzica sa îmbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz și pop. Artistul s-a născut în Minneapolis, Minnesota, și a dezvoltat un interes pentru muzică de la o vârstă fragedă, compunând prima sa melodie la 7 ani. După ce a înregistrat piese cu formația verișorului său, 94 East/ 94 Est, Prince, în vârstă de 19 ani a înregistrat câteva demo-uri fără succes, înainte de a-și lansa albumul de debut For You/ Pentru Tine, în 1978, sub coordonarea managerului său Owen Husney.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus