Suntem asaltaţi de sărbători…- Ziua mondială a sănătății mintale

Pe 10 octombrie, Federația Mondială pentru Sănătate Mintală marchează Ziua mondială a sănătății mintale. A fost stabilită, în 1992 (atât de târziu?!) pentru a crește gradul de conștientizare și educare, la nivel mondial, în privința sănătății mintale. Campania din 2017 are ca temă „Sănătatea mintală la locul de muncă“, potrivit site-ului wfmh.com, și pornește de la faptul că mii de oameni cu probleme de sănătate mintală, din întreaga lume, sunt lipsiți de drepturile omului, fiind discriminați, stigmatizați, marginalizați, supuși abuzurilor emoționale și fizice de către comunitatea în care trăiesc.

La nivel mondial, milioane de oameni suferă astăzi de afecțiuni mintale sau neurologice sau de probleme psihosociale provocate de abuzul de alcool și de droguri. Bolile mintale și neurologice, afectând sănătatea în general, pot să blocheze capacitatea omului de a se realiza profesional și de a fi de folos comunității.

În țara noastră, Liga Română pentru Sănătate Mintală își propune să acționeze consecvent pentru a cunoaște evoluția fenomenelor comunitare, sociale, economice și culturale, precum și influența acestor fenomene asupra indivizilor și grupurilor, să elaboreze soluții și strategii adecvate adaptării persoanelor și grupurilor aflate în dificultate relațională, să fie organizator și consultant competent în programe de sănătate mintală, să se constituie ca grup de presiune în raport cu factorii de decizie politică și administrativă implicați în domeniul sănătății mintale, se arată pe site-ul www.sfatulmedicului.ro.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus