70 de ani de la adoptarea Convenției Europene a Drepturilor Omului

70 de ani de la adoptarea Convenției Europene a Drepturilor Omului

Pentru a marca aniversarea a 70 de ani de la adoptarea Convenției Europene a Drepturilor Omului, Consiliul Europei a lansat un volum bilingv despre Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Pentru a marca aniversarea a 70 de ani de la adoptarea Convenției Europene a Drepturilor Omului, Consiliul Europei a lansat un volum bilingv despre Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care include fotografii inedite, textul original al Convenției și portretele tuturor judecătorilor Curții, alături de 47 de cazuri relevante pentru jurisprudența acesteia. Nicio altă instanță nu a jucat un rol mai important decât Curtea Europeană a Drepturilor Omului în promovarea și apărarea drepturilor omului. Pronunțându-se asupra mai mult de 750 000 de cereri, Curtea a creat un corp de jurisprudență impresionant, impactul hotărârilor sale fiind de neegalat. Astăzi, în cele 47 de state membre ale Consiliului Europei se celebrează 70 de ani ai Convenției Europene pentru Drepturile Omului. Ratificarea Convenției este o condiție primordială în procesul de aderare la organizație. În decursul ultimilor 70 de ani, Convenția și-a extins sfera de acțiune pe întreg continentul european (cu excepția Belarus). Convenția și protocoalele sale adiționale apără drepturile și libertățile fundamentale a peste 830 milioane de oameni din cele 47 state membre. Grație Convenției, supravegheată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, Europa beneficiază de cel mai puternic sistem internațional de protecție a drepturilor omului din lume.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus