560 de botoșăneni testați pozitiv cu Covid-19

560 de botoșăneni testați pozitiv cu Covid-19

Până joi, 7 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

- la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 361 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
- la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 263.

Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 560 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 230 au fost declarate vindecate. Din totalul botoșănenilor testați pozitiv, 245 sunt cadre medicale dintre care 131 au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-35).

În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, 84 de jandarmi au participat la misiunile organizate în contextul stării de urgență, din care 20 au asigurat ordinea publică la centrele de carantină. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV 2 (filtre, misiuni de ordine publică, însoțire convoaie, acțiuni punctuale). Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, poliţiştii botoşăneni continuă să acţioneze întegrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgenţă. Zilnic desfăşurăm activităţii specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19. Astfel, au fost efectuate verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în contextul stării de urgenţă, în cazul a 441 de persoane, fiind de asemenea verificate 44 de localuri publice cu privire la respectarea aceloraşi interdicţii. Totodată, au fost aplicate 100 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 159.000 de lei, dintre care 74 pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei în valoare totală de peste 100.000 de lei.


În ultimele 24 de ore au fost organizate cinci acţiuni punctuale atât pentru conştientizarea populaţiei în legătură cu măsurile împotriva răspândirii Covid19, cât şi pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea şi linistea publică. Astfel, cu ocazia acţiunilor au fost efectuate verificări pe linia respectării prevederilor ordonanţelor militare, fiind totodată legitimate 185 de persoane şi verificate 87 de autovehicule. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 37.000 de lei.
Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745.619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.
Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus