Guvernul  a adoptat ordonanța de urgență prin care stimulentul de reinserție creşte

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care stimulentul de reinserție creşte

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunţat că Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență prin care stimulentul de reinserție pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni crește de la 650 de lei lunar la 1.500 de lei.

Această ordonanță prevede că persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului,obţin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum de 1500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri supuse impozitului, oricând înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități, acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Stimulentul de reinserție este acordat părinților care revin mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului. Acest stimulent nu se poate cumula cu indemnizația de creștere a copilului și e nevoie de o cerere pentru ca părintele să îl poată primi.

Circa 158.000 de persoane beneficiază de indemnizația de creștere a copilului, estimându-se că de stimulent vor beneficia de aproximativ 20.000 de persoane.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus