518,83 milioane euro investiți în măsuri de sprijin pentru persoanele dezavantajate, prin POAD

 

Comunitățile defavorizate din România au beneficiat de un sprijin consistent din partea Uniunii Europene, prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020, din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Astfel, 21 contracte de finanțare, având o valoare totală de 518,83 milioane euro, sunt implementate prin acest Program Operațional, în scopul sprijinirii sub diferite forme a persoanelor dezavantajate. Sumele alocate pentru cele mai importante măsuri de sprijin:

- 415.496.933 euro alocați pentru acordarea de alimente de bază;

- 27.000.000 euro pentru materiale școlare;

- 12.000.000 euro pentru trusouri nou-născuți;

- 38.400.000 euro pentru produse de igienă.

 

„Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, o serie de beneficiari finali vor fi mai aproape cu un pas de o viață normală, în care strictul necesar nu mai reprezintă un lux. Sperăm ca astfel să contribuim în a reduce discrepanțele din societate și a fi mai aproape de cei care au nevoie de ajutor!” a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

În prezent, se află în proces de contractare două cereri de finanțare  în valoare totală eligibilă de 3.498.581,83 euro. Alte două apeluri de proiecte în valoare totală de 44.027.951,16 euro, respectiv apelul Acordarea de materiale școlare (rechizite și vestimentație necesară frecventării școlii), în valoare de 27.000.000 euro și apelul Asistență tehnică cu un disponibil de 17.027.951,16 euro sunt deschise.

 

La nivelul POAD se estimează o rată de supracontractare de 124,71% din totalul alocării financiare aferente programului operațional rezultată din contractele de finanțare deja semnate. Se adaugă valoarea proiectelor în curs de contractare, precum și valoarea contractelor de finanțare estimate pentru proiectele care urmează sa fie depuse în cadrul apelurilor deschise.

 

Previziunile privind gradul de supracontractare se regăsesc în Anexa 1.

 

Direcția de Comunicare

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus