534 de botoșăneni testați pozitiv

534 de botoșăneni testați pozitiv

Până astăzi, 5 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

- la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 391 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
- la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 279.

Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 534 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 191 au fost declarate vindecate. Din totalul botoșănenilor testați pozitiv, 239 sunt cadre medicale (28 medici, 119 asistenți medicali, 63 infirmieri, 29 personal auxiliar) (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-34)
În ceea ce privește personalul medical, conform DSP Botoșani:
- SJUMBT: 179 de cadre medicale pozitive dintre care 96 au fost declarate vindecate
- Spitalul Municipal Dorohoi: 56 de cadre medicale dintre care 11 au fost declarate vindecate
- Spitalul de Recuperare “Sf. Gheorghe”: 3 cadre medicale dintre care 2 au fost declarate vindicate
- SAJ: 1 cadru medical

În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, 99 jandarmi au participat la misiunile organizate în contextul stării de urgență, din care 18 au asigurat ordinea publică la centrele de carantină. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV 2 (filtre, misiuni de ordine publică, însoțire convoaie, acțiuni punctuale). Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare, precum și cinci amenzi în valoare totală de 1700 de lei pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, poliţiştii botoşăneni continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgenţă. Zilnic desfăşurăm activităţii specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19. Astfel, au fost efectuate verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicţiilor impuse în contextul stării de urgenţă, în cazul a 342 de persoane, fiind de asemenea verificate 31 de localuri publice cu privire la respectarea aceloraşi interdicţii. Totodată, au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 76.000 de lei, dintre care 48 pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei în valoare totală de peste 55.000 de lei.
Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.
Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus